Geschreven reacties


|

Lieven

I thought that my university degrees of engineering were the highest knowledge I could gather, but after this course I feel what wisdom for life really is about. I started the course as an furious boy and left the course as a fulfilled men. I was furious to the world and especially to the people who had been closest to me like my ex-wife, ex-boss, clients, bureaucrats…

The 48 days of training seemed long but are necessary to gain a full understanding of the universal mechanisms that apply to all of us, even to me…;-)  These insights and experiences changed my way of thinking and feeling profoundly. I am very grateful that I could re-launch my life. If you want to enjoy the rest of your life to fullest, dare to open your mind and body and invest in this training.  Do not fool yourself that you have no time or money. What is the use of dying with a full wallet and an empty heart? 

Kelly n.a.v. relatie workshop:

Ik ben bekend met emotioneel lichaamswerk , Tantra , … en tal van andere ( soms ook cognitieve) zienswijzen en ervaringen , workshops enz
Maar sexual grounding …voelde als ‘Dit is het’ en ‘hier heb ik mijn plek gevonden’ . Ondanks dat ik aanvankelijk  best wel een pak weerstand had en kritische bedenkingen. Dit vooral uit angst natuurlijk , maar dit verdween naderhand.
Nooit eerder heb ik zo’n bevestiging gevoeld Maya , zo voldongen , als afgelopen weekend . Echt het gevoel dat dit zin heeft en dat dit mij eindelijk vooruit zal helpen , daar waar ik al jaren tegen bepaalde dingen aanloop , vastgeroest in niet dienende patronen en een destructieve gedachtegang.
Ik heb zo mogen ervaren dit WE dat ik met inprentingen echt aan de slag kan , met schuld en schaamte bijv , die kleuren mijn bestaan.
Ik heb tal van introjecties die verhinderen dat ik me een dag echt volledig vrij en fundamenteel veilig mag voelen.

Uwe n.a.v. therapie:

Ik vind de rust die je uitstraalt erg prettig. Je luistert naar wat ik zeg en voel en denkt met me mee. Ik vind het prettig dat je analyseert en doorvraagt. Als ik er niet uitkom, stel je vragen die ervoor zorgen dat ik niet vast loop. Je helt niet over en blijft bij jezelf, terwijl je aandacht toch bij mij ligt. Dat is prettig.
Wat ik ook prettig vind is dat je mijn gevoelens verwoord, naast mij staand en mij op die manier helpt om te ‘spreken’.

Robert:

Tijdens de sessie leerde ik dat ik kracht heb in mijn armen, naast de kracht die ik heb in mijn benen. Het kneden in het kussen heb ik als erg prettig ervaren; ik voelde de boosheid en tegelijkertijd mijn eigen kracht opkomen. Het verdriet verdween naar de achtergrond en de boosheid kreeg meer plaats. Ik voelde mezelf sterker worden aan de voorkant van mijn lichaam. De kracht trok vanuit mijn armen door naar beneden, naar mijn buik waar enkele ‘verschuivingen’ plaatsvonden.
Het inzicht dat ik kreeg is dat ik in mijn eigen kracht kan staan, dat ik een plaats inneem en de ander kan tonen dat ik er mag zijn en dat ik er toe doe.
Wat ik erg mooi vond aan deze sessie is dat – waar ik doorgaans altijd in mijn verdriet duik – nu in mijn kracht kon gaan en niet langer overvallen worden door mijn verdriet. Dat voelde erg prettig.

Evaluatie van Harry na de Advanced Training:

“Ik las onlangs ook weer eens in een oud door mij geliefd boek ‘Liefhebben een kunst, een kunde’ van Erich Fromm het volgende.
Hoezeer wij ook streven naar leven in liefde, we zijn gedoemd daar in te mislukken als wij ons niet met de grootst mogelijke energie wijden aan de ontplooiing van onze totale persoonlijkheid, om zodoende een creatief liefhebbend mens te worden. Liefhebben is werkelijk een levenskunst, die kundigheid en maximale inspanning vraagt om die kunst te leren beheersen.
Ik heb eigenlijk het afgelopen jaar begrepen wat hij hiermee bedoelde en welke consequenties dat heeft voor mij en trouwens voor de meeste mensen, wat ik er van gezien heb tenminste.
In mijn onwetendheid heb ik lang in de veronderstelling geleefd dat ik de enige domoor was, die het onderwerp liefde niet begreep. Ik kon dat nog billijken vanuit de bedding van ouderlijk huis, waar ik gewoon was aan schraalheid en gemis aan aandacht, warmte en liefde.

Ik begrijp nu dat ik niet de enige ben en ik voel me dankbaar naar anderen / groepsgenoten, die ik ook heb zien worstelen met hetzelfde thema.
Het geeft mij een gevoel van tevredenheid over het afgelopen jaar. Ik heb mijzelf erin gestopt en heb ook veel teruggekregen. Ik merk ook dat er nog steeds veel impact is wat van binnenuit nog dient te worden toegeëigend, begrepen en in handelen dient te worden vertaald.
Ik vond het de moeilijkste cursus in mijn leven. Ik heb me man voelen worden van binnen. De jongen in mij is gegroeid naar volwassenheid. Dat vind ik al een grote winst.
Ik voel nu gelijkwaardigheid, verbinding en balans tussen mijn hoofd, hart en geslacht.

Ik voel een ontwikkeling in mijn seksuele leven, die zich nu exclusief richt op verbinding met mijn vrouw vanuit de verbinding tussen de drie polen in mij. Dat geeft een fysieke en emotionele intimiteit die nieuw is met als enig doel : intimiteit en verdieping daarin. Dat maakt me blij, tevreden en geeft richting. Ik kan mij ook weer herkennen wat ik daarover schreef in mijn evaluatie van het basisjaar met dit verschil dat het als het ware nu in al de cellen van mijn lijf voelbaar en aanwezig is. Ik kan nu ook voelen hoe ik mij kan overgeven in vrijen. Hoe ik / wij het ‘vrijen’ worden in plaats van te vrijen. Dat geeft een nieuwe dimensie van vervulling en extase.”

Adriana:

“The first block of the Advanced was completely different from what I exprerienced in the Basic and this wasnt just my feeling. A lot of my friends from the group told me the same. It is hard to tell though, what was the main difference. We were working with the age of 24-34 which ment, that we are grown up already. A felt more responsibility for myself, more sexual energy, more joy and freedom.
For me Basic was about dealing with parents and building up my own stream. This first Advanced block was about sharing that stream with somebody else. I faced the question of existing in a relationship and having children. Until now I thought that the reason why I dont have my own family yet (even if I am 31 already) ,is because I havent find the right man. Thats bullshit!. In the well built up excercises I clearly saw, that I am scared to death of the idea of having children, and that  I have certain patterns, which make it almost impossilbe, to build up a stable and a long lasting relationship with a man. I am glad that I had a chance to see that!!!
The most precious feeling for me was my trust in the group, which is now like a living organism, taking care of its cells. Any time someone had a hard time, it reorganised itself and gave support to the person, who needed it. It was so warm and safe, that even those people who were affraid to talk in english for a whole year of the Basic now felt safe enough to start talking in this foreign language. I felt a total freedom even to refuse supporting someone, because I knew, that the rest of the group will take care of that person. It was magic….”

Janine:

“Eindelijk een therapie die werkt!”

André:

” Het is gewoon magistraal, er is een heleboel energie bij mij losgekomen en ik heb een heel ander gevoel in mijn voeten.”

Hans:

“Ik werd de volgende ochtend neuriënd wakker, mijn stem is nog steeds een halve octaaf lager en ik heb merkbaar meer lucht. Ik heb ervaren hoe het is om controle los te laten.”

Trudy:

“Wat je doet is gewoon Godinnenwerk!”

Hermine:

“Mijn hoofd kon het allemaal niet bijhouden (het begon ook verschrikkelijk te jeuken!), maar ik voelde dat ik a.h.w op celniveau nieuw geprogrammeerd werd naar genieten, ontspannen, er mogen zijn…..”

Thirza:

“Ik wil nog zeggen dat ik de dagen na de training echt kon voelen dat ik opener was naar mijn partner in die zin dat mijn poriën meer open stonden. Een vreemde verrassende ervaring vond ik. Verder wil ik graag meer weekenden bij jou/jullie doen en ook mijn man
staat hier positief tegenover.”

Margaret:

“Ik gloei nog steeds na van het weekend, het heeft mij en ons heel veel gebracht. Veel opgeruimd, zodat we het nu heel goed met elkaar hebben. Dat heeft natuurlijk ook te maken met alles wat Paul en ik daarvoor al bij Maya gedaan hadden, maar dit weekend was toch een soort klap op de vuurpijl. Wij kijken uit naar een vervolg!”

Chris:

“Ontdekken dat ik behoefte heb aan geborgenheid en dat zo’n heerlijk gevoel is als mijn ideale ouder er gewoon voor mij IS, ZONDER dat ik om aandacht of toestemming hoef te vragen! Ontdekken dat andere mannen eigenlijk ook gewoon jongetjes zijn, dat iedereen het ideaal heeft van het zijn van een grote stevige boom die er altijd is zelfs in moeilijke tijden.”

Annemiek:

“Ik ben erg aan het nagenieten van al die positieve energie, ervaringen met ideale
moeders, oma’s en papa’s. Alsof ik nog steeds in een warm bad zit, geweldig!”

Maria:

“Het was een fijn en intensief weekeind. Met een mooie oogst:

  • de kracht en speelsheid van mijn vierjarige versie ervaren in mijn lichaam. Dat werkt door in mijn geest, welbevinden, handelen. Ik durf meer naar mijn eigen behoeftes te luisteren en te vragen aan anderen waar ik behoefte aan heb.
  • Ik voel waar mijn vierjarige versie behoefte aan heeft. Heel veel mijn hoofd laten rusten. Ook letterlijk. Ik ga veel tegen mijn partner aan liggen in bed en vraag ook overdag om knuffels! Ook ga ik meer vertellen wat me dwarszit, zonder dat ik bang ben dan afgewezen te worden. Ik mag boos zijn! Dan is het toch nog veilig.
  • De puberversie van mij heeft het heel goed gedaan om de shit van haar ouders terug te geven. Dat geeft een gevoel van vrijheid. Wankel nog, aarzelend, soms ook radicaal, zoals bij een puber hoort. Ik ga lekker mijn eigen gang. Jullie zoeken het maar allemaal uit met je sores!
  • Het is leuk in een gemengde groep te verkeren. Het contact met mannen doet me goed. Het was helend om mee te maken dat mannen verantwoording nemen voor hun eigen seksualiteit.
  • Ik mag ontvangen; zomaar om wie ik ben. Als een soort mantra laat ik dat in mijn leven van alle dag door me heen gaan.
  • Heel mooi was het om mijn plek in de generatielijn in te nemen. Ik ben de wijze oudere vrouw, heb de oermoeder in me, kan betekenis hebben voor de generaties voor mij!
  • Delen en spelen is zo belangrijk! Verdriet en woede kunnen oplossen in een liefdevolle omgeving.”

Deborah:

“The “Sensual awakening” workshop was a life altering experience. As I leave the workshop I carry with me my “little girl” and all of the energy that flows freely through my body. No longer I feel a split, I feel like a vibrant woman.”

Lucy and Norbert:

“We both feel that our work with you was very deep and healing in many ways.”

Virginia:

“This is the most specific, direct and satisfying child/parent healing work I have ever done and I’ve done a lot!”

Keith:

“I am awakened to senses and experiences I didn’t know I could have. I have begun to heal a part of my parent wounds that I had no idea how to approach previously, and I have experienced sensuality as a major theme, with sexuality just a thread in that intricate cloth. It is so good to be alive in this life! Many, many thanks for all your efforts. And a final, personal note. What I have received from this weekend is far more valuable than the payment I made to attend. A bargain at thrice the price!”

Marion:

“Ik geef me op voor de volgende bijscholing. Ik heb veel plezier van de vorige workshop. En dit materiaal krijg ik nergens anders op zo’n niveau aangeboden.”

Yeroen:

“De workshop was een geweldige inspiratiebron en ondersteuning voor mijn werk en heeft echt processen in werking kunnen zetten. Onnodig te zeggen dat de werkwijze en benadering mij zeer aanspreekt…”